Кметът на Русе: Саботират програмата за саниране

13653
Кметът на Русе: Саботират програмата за саниране
Снимка: БГНЕС

Открито се правят опити за саботаж на националната програма за саниране, съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов. Той е подал получените сигнали към съответните служби, като призова органите на реда да проучат методите, по който хората са разубеждавани да се включват в сдруженията, предаде БГНЕС.

По думите на Стоилов към тези хора са били отправяни и заплахи. "Изцяло прозира политически интерес програмата да бъде провалена, но тя ще се реализира", категоричен беше русенският кмет.

До този момент 12 блока са подали документите си, като сред тях е и пропадащият блок "Русия", който е наклонен от години. Програмата за саниране ще даде възможност да се направи конструктивно обследване и да се реши евентуално проблемът на живеещите там семейства. Най-големият блок, подал документите си, е с 240 апартамента. "Това е един уникален шанс да съживим и укрепим сгради, които вече са амортизирани", коментира още кметът. Общо 329 блока в Русе могат да бъдат вкарани в програмата, уточни той.

Днес в общината бяха подписани два от договорите със сдруженията, след което те да бъдат одобрени от областния управител и Банката за възстановяване и развитие. Предстои да се подготвят процедурите по възлагане на конструктивното и енергийното обследване, а в началото на май да се възложат и строително-монтажните работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе