Отложиха заради изборите дело за укриване на данъци в Русе

3470
Отложиха заради изборите дело за укриване на данъци в Русе
Снимка: БГНЕС

Предстоящите местни избори станаха причина за поредно отлагане на дело, съобщава Topnovini.bg. Днес Русенският окръжен съд не даде ход на процес, поради отсъствието на адвоката на подсъдимия. Той е в листа за общински съветници и кандидатства за място в местния парламент. Поради тази причина е подал молби до съда за отлагане за след изборите на насрочените по време на предизборната кампания дела, по които работи.

Това, което трябваше да се гледа днес, е за укриване на данъци. То се води срещу Чавдар Йорданов, който, като управител на фирма, на 26 пъти е избегнал установяване и плащане на задължения към хазната, според обвинителния акт.

В Русе осъдиха 19 нелегални емигранти в едно дело

19 нелегални емигранти, всички от Ирак, бяха осъдени в Русе. Това се случи, тъй като на 7 април 2015 г. те направили опит да преминат о...

Пак в него е вписано, че това е станало между 1 януари 2009 г. и 30 март 2011 г. Става дума за ДДС в размер на 130 330,77 лв. и на корпоративен данък за 65 265,42 лв. Общата сума, която не е постъпила в Националната агенция за приходите (НАП) е 195 596,19 лв. Според държавното обвинение Йорданов е укрил данъците, като не е декларирал доходи от получени парични постъпления.

Той е обвинен, че укритите суми са в особено големи размери, поради което го заплашва наказание лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или на цялото имущество.

В съдебната зала се оказа, че Йорданов е подал молба делото срещу него да се разглежда по съкратената процедура. За да стане това факт, се изисква само съгласието на подсъдимия и присъствието на адвокат не е задължително. Затова съдията го попита, дали поддържа молбата си и той потвърди. Тя е процесът да се гледа по реда чл. 371 т. 1 НПК, според който при предварителното изслушване на страните подсъдимият се съгласява да не се разпитват всички или на някои свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата да се ползва съдържанието на протоколи и експертни заключения от досъдебното производство. Ако тя е осъдителна, наказанието се намалява с една трета.

Делото продължава през втората половина на ноември.

Ученици свидетелстват по делото "Лясковец"

Днес продължава делото срещу стрелеца от Лясковец. 54-годишният Петко Петков е обвинен за смъртта на спецполицая Емил Шарков и за незак...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе