Отново огромни опашки на Дунав мост при Русе

4939
Отново огромни опашки на Дунав мост при Русе
Снимка: БГНЕС

Огромни опашки от леки коли, автобуси и ТИР-ове се образуват от двете страни на Дунав мост край Русе. Само в петъчния ден за 24 часа са минали близо 3200 леки автомобила, съобщи БГНЕС в града.

Причината за образувалите се колони от превозни средства е в намалената пропускливост на моста заради извършвания планов ремонт от румънска страна.

ВиК авария нацепи стените на блок в Русе

Жителите на жилищен блок в Русе ще съдят ВиК заради нанесените щети вследствие на авария на водопровод. Хората от бл. "Баба Тонка" са...

В момента движението по моста се извършва само в едната лента, като се регулира със светофари. По този начин, за да се премине през съоръжението, се налага да се изчаква близо 40-50 минути. Същото е положението и от страна на тези, които искат да влязат в България. Работещи на моста разказват, че най-големи са струпванията в следобедните часове от българската страна, когато трафикът става изключително натоварен заради прибиращите се от курортите ни румънци. Съответните опашки на отсрещната страна са пък в предиобедните часове, когато украинци, молдовци и румънци се отправят към южната ни граница. Пътуващите са недоволни, че за ремонта е избран точно летният сезон, когато движението е най-натоварено, и го смятат за недомислие.

На българския терминал се пропускат приоритетно леките автомобили, като за целта са отворени две гишета.

Проблеми с обработката на документите няма, но заради ремонта има известно забавяне и изчакване. От днес е въведена нова временна организация на движението за ТИР-ове в района на моста. Камионите вече влизат от бившия товарен портал на ГКПП-то, а изчакват наредени по пътя за Силистра. В момента опашките достигат около 15 км. Шофьори споделят, че чакат по около 16 часа, за да могат да влязат в България, тъй като румънците ги бавели. За препоръчване е при възможност ТИР-овете да ползват другите пунктове по границата ни с Румъния.

Колони от автомобили чакат да преминат през Дунав мост-Русе

Заради ремонт е затруднено е движението през Дунав мост–Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е ремонт на съоръжението...

Заради ремонта на моста към момента не се пропускат за преминаване извънгабаритни товари. По предварителна информация до края на ремонтните дейности движението по съоръжението ще бъде спирано изцяло 3 пъти заради полагането на платформени панели, когато не трябва да има никакви вибрации по конструкцията. Дните ще бъдат обявени предварително в медиите, като тогава няма да се движат и влаковете по моста.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com