Прокуратурата се заe със съмнителната диплома на кандидат-кмет

5269
Прокуратурата се заe със съмнителната диплома на кандидат-кмет
Снимка: БГНЕС

Бърза реакция показа държавното обвинение след разследването на bTV. Прокуратурата в Русе се самосезира и започна проверка за съмнителната диплома на кандидат-кмет, за която има данни, че е фалшива.

В разследването на Мариета Николаева ви показахме как кандидатът за кмет на ДПС в град Кубрат Гюнан Халил се е записал да учи висше образование с диплома от техникум, за която има данни, че е фалшива. Директорът на бившия техникум, а сега професионална гимназия, също беше категоричен: „100 процента фалшива”.

До 8 години затвор за шефа на кардиологията в Стара Загора с фалшива диплома

Софийската районна прокуратура (СРП) внесе в Софийския районен съд (СРС) обвинителен акт срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, обвинен ...

„Данните, съдържащи се във вашия репортаж са абсолютно достатъчни и затова прокуратурата се самосезира и започна проверка именно за такова престъпление - съзнателното ползване на неистински документ за завършено средно образование”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ще бъде иззета цялата документация по случая от двете учебни заведения. Ще бъдат разпитани всички, на които е представяна дипломата. Кандидат-кметът също ще даде писмени показания.

По принцип кандидатите за кметове се ползват с имунитет от деня, в който се регистрират като такива, до обявяването на изборните резултати. В този период спрямо тях не може бъде образувано наказателно производство, да бъдат арестувани или да им бъдат повдигани обвинения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com