Русенски ученици разработват природонаучни изследвания в нова лаборатория

7212
Русенски ученици разработват природонаучни изследвания в нова лаборатория

Учениците от МГ „Баба Тонка“ в Русе вече започнаха практическо обучение и конкретни изследвания и разработки по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование в новата модерна лаборатория на учебното заведение. Тя се реализира в рамките на проекта „Лаборатория XXI век“, който бе представен официално днес, информира Topnovini.bg.

Той се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ВН-социален проект на Еконт и Ротари клуб и е на обща стойност 7 506,20 лв.

Ученици от Русе спечелиха най-много награди от международен музикален конкурс

Възпитаниците на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе са спечелили най-много награди от завършилия междуна...

В рамките на проекта са закупени 12 сензора и преходен модул за лаптоп по физика, 10 сензора и преходен модул за лаптоп по химия и 11 сензора и преходен модул за лаптоп по биология, с които е оборудван специализиран кабинет.

Целта е да се създаде модерна технологична среда за практическо обучение при провеждане на лабораторни занятия по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование и да се осъществят връзки между отделните учебни предмети.

Модерните условия вече допринасят за стимулирането на научно-изследователската дейност на учениците, дават им възможност за практическо приложение на натрупаните знания и за организиране на иновативна и качествена експериментална работа.

В тази връзка днес бяха представени и конкретни разработки на ученици и техните учители в различни направления.

Ученици от Русе спечелиха награда от международен конкурс по математика и проектиране в Москва

Екип от математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе се е завърнал с голямата специална награда от международния кръг на конкурса "Мат...

Демонстрирано бе изследване, което с помощта на термодатчици отчете влиянието на топлината върху човешкия организъм и начините му за охлаждане. Представена бе химична реакция с подробен анализ и наблюдения на всички процеси, които тя следва. Презентирана бе и разработка, посветена на влиянието на светлината и светлинните източници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе