Русенските онколози недоволни от диалога с министър Москов, продължават ежедневните протести

8540
Русенските онколози недоволни от диалога с министър Москов, продължават ежедневните протести

Служители на Комплексния онкологичен център в Русе за пореден път излязоха на протест, съобщава topnovini.bg. Те заявиха категоричната си позиция, че няма да отстъпят от искането си за ясни гаранции срещу сливането на лечебни заведения, каквито не са получили от министър Петър Москов при посещението му в Русе в края на миналата седмица.

"Продължаваме ежедневните протести, защото няма никакво развитие в разговорите ни с министър Москов. Той обеща, че ще покани наши специалисти за разговори в министерството. Това още не се е случило", заяви днес д-р Орлин Корабов от отделението по медицинска онкология към КОЦ-Русе.

Лекарите от Онкоцентъра в Русе излязоха на протест

Лекарите от Комплексния онкологичен център в Русе започнаха протест срещу подготвяните промени в Закона за лечебните заведения, с които...

"Идеята на министър Москов е комплексното лечение на онкологично болните. От 63 години в онкологичните диспансери болните се лекуват комплексно. Ние имаме всички звена, които той иска да имаме - имаме хирургия, имаме химиотерапия, имаме лъчетерапия, имаме палиация, имаме всичко, което той иска", добави д-р Корабов, като коментира още, че в КОЦ-Русе има достатъчно добри резултати в лечението на онкологично болните, за да се изтъкват и като причини за сливане с МБАЛ това, че те са на практика в един двор.

Д-р Корабов очаква Общински съвет - Русе, по примера на другите местни парламенти в страната, да вземе решение в подкрепа на запазването на самостоятелността на КОЦ-Русе и Центъра за психично здраве.

"Ние обслужваме болни и от други краища на България - Севлиево, Велико Търново, Плевен, София, Габрово, Свищов и Видин дори. Всички са обслужени комплексно тук", сподели сестра Люси Симеонова.

"Дори в рамките на МБАЛ, когато човек се лекува в едно отделение, трябва да го изпишат, да му напишат епикриза, и тогава да отиде в друго отделение. Няма никакво разкарване. Нещата са организирани твърде добре, за да ги разваляме по този начин", коментира и сестра Даниела Мичева.

Медиците от онкоцентъра излизат на протест пред театъра в Шумен

Протест на лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) ще се проведе на 28 май от 18 часа пред Драматичния театър в Шумен, съобщих...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе