Станаха ясни основните претенденти за кметското място в Русе

13502
Станаха ясни основните претенденти за кметското място в Русе
Снимка: БГНЕС

Двама кметове – бивш и настоящ, влизат в битка за кметския стол в Русе. Сегашният градоначалник Пламен Стоилов бе утвърден от общинската структура на ГЕРБ като кандидатура за втори мандат, но се чака одобрението му от страна на централното ръководство на партията.

Негов основен съперник ще бъде предшественикът му Божидар Йотов от БСП, който изкара мандат и половина като кмет, но не се кандидатира на местните избори през 2011 г., предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Кандидатурата на Йотов бе одобрена на общинската конференция на БСП, където е било решено той да участва като партиен, а не като независим кандидат. "Моята кандидатура за кмет не е моя самоцел, а е огромна тежест и огромна отговорност. Неслучайно са измислени мандатите, човек се износва, необходима е една почивка. За четири години си починах и направих една трезва оценка как може да се направят нещата, като ги гледаш отстрани. Приемам го като изключителна партийна и гражданска отговорност. Аз съм екипен и ще разчитам на диалог", заяви на пресконференция днес Божидар Йотов.

Листата на БСП за общински съветници ще покаже една нова визия на партията - силна листа с качествен състав и с възможност да участва и управлява Русе по един съвременен начин, коментира още Йотов. От кандидатите 77 % са мъже, 23 % - жени, а 20 % са младежи. 84 % от кандидатите са с висше образование, а 16 % - със средно. "Има едно много сериозно подмладяване н нашите редици, вижда се и в челото на листата, където младите общински съветници от сегашния мандат отново присъстват като оценка за работата им", каза още Йотов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе