В Русе крадат кофите за смет заедно с боклука

12081
В Русе крадат кофите за смет заедно с боклука
Снимка: БГНЕС

Тъй като в русенския квартал има предимно къщи, всяко домакинство си изхвърля боклука в собствен контейнер. Само за месец обаче в района около църквата "Св.Петка" са изчезнали над 100 съда за смет.

Кметът на Русе: Саботират програмата за саниране

Открито се правят опити за саботаж на националната програма за саниране, съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов. Той е подал получените...

Хората разказват, че от години не е имало такова чудо. От кражби на пластмасови контейнери са изпищели десетки семейства. Те са подали искания в общината да им дадат нови съдове, а след като ги получат, веднага са взели мерки в опит да ги опазят.

Някои, като Пепа Иванова, си ги държат в двора и ги изнасят само в деня за събиране на сметта. Антоанета Войкова е направила комбина с единия от съседите си – осигурили са верига и катинар и заедно изхвърлят боклука в един съд. Стефан Михайлов е вдигнал ръце, след като неговият контейнер е бил откраднат заедно с боклука. Пенсионерът казва, че повече няма да си поръчва съд, а ще събира боклука в найлонови чували и ще го изхвърля на друго място.

Хората не знаят кой краде контейнерите и защо. Повечето предположения са, че крадците ги носят по селата, където ги продават за съхранение на фураж и храна за животните. Другият вариант е да ги режат и предават пластмасата на вторични суровини.

От общината обясниха, че са получили множество сигнали за липсващи контейнери. Засега са поставили нови безплатно, но при следваща кражба, ще искат да получат копие от подадена жалба в полицията. В противен случай хората ще трябва да си купуват сами съдовете срещу 85 лева бройката.

Хванаха шофьор на нелегално такси в Русе

Вчера, при специализирана полицейска проверка,  е бил установен един таксиметров шофьор, извършващ обществен превоз на пътници сре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе