Огромни опашки на "Дунав мост“ заради плащането на таксите само през постерминали

3532
Огромни опашки на "Дунав мост“ заради плащането на таксите само през постерминали
Снимка: БГНЕС

Огромни опашки се събраха на ГКПП „Дунав мост“. Това се случва само ден, след като от вчера, 1 декември, беше въведен нов начин на заплащане на пътни такси и разрешителни режими за преминаване на товарни автомобили през ГКПП „Дунав мост“. Това вече става само на пос-терминали, а не както досега и в брой, предава Topnovini.bg.

За да се реши проблемът и да се успокои напрежението са отворени 3 гишета, а служителите се стараят да работят бързо, увяряват от Митница Русе. Сред причините за проблемите са незнанието на много от водачите за новата система, въпреки че въвеждането й беше оповестено предварително, други срещат затруднения при използването на картите, трети пък се оказва, че са забравили пин-кодовете си и др.

Засилиха контрола на товари на Дунав мост

Засилен контрол на товари на граничния пункт Дунав мост. От русенската митница са монтирали два нови кантара за ТИР-ове, които са разпо...

От институцията съобщиха официално до медиите, че по 50 камиона на час са заплащали пътните си такси чрез новите ПОС-терминали през първите 30 часа от въвеждането на новата система. До тази сутрин са обработени 1 529 товарни превозни средства, от които 925 на изход. Този обем е близък до обичайния транспортен поток.

На граничния пункт е създадена организация за по-бързото обработване на камионите. За да се ускори процесът по преминаване на товарните автомобили, от тази сутрин е отворено допълнително трасе и така обработката става на посочените 3 гишета.

Целта на новата система е да елиминира възможността за незаконни практики при заплащането на пътни и винетни такси, съобщават още от Митница Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com