Треньор по плуване извади кръста от водите на Дунав в Русе

4715
Треньор по плуване извади кръста от водите на Дунав в Русе
Снимка: БГНЕС

21-годишният треньор по плуване в Спортното училище в Русе Теодор Цветков извади кръста от водите на Дунава. Това е първото му скачане на Йордановден в реката, информира БГНЕС. 

Общо 18 души скочиха в студените води на Дунава, като най-младите бяха три момчета на 18 години, а най-възрастният бе на 44 години. 

Стотици мъже участваха в традиционното хоро в река Тунджа в Калофер

Стотици мъже се включиха в традиционното леденото хоро в река Тунджа в Калофер в деня, в който отбелязваме големия празник Богоявление ...

Теодор Цветков сподели, че да извади Богоявленския кръст му е било мечта и сега тя се е сбъднала. „Трябва да вярваш и аз повярвах. Пожелавам на семейството си здраве, на приятелите ми здраве и аз да съм жив и здрав да правя нещата, които обичам, с хората, които обичам“, каза късметлията след излизането си от реката. 

Мъжкото хоро в Калофер ГАЛЕРИЯ

Теодор получи от кмета на Русе Пламен Стоилов хавлия и 100 лв., областният управител Стефко Бурджиев му подари икона, а Русенският митрополит Наум, който хвърли кръста, му дари сребърен кръст. 

Преди скачането в Дунава на понтона на реката се състоя тържествен водосвет, отслужен от владиката. Имаше и литийно шествие с хоругви от църквата „Света Троица“ до Дунава. Дядо Наум благослови представителните части на Русенския гарнизон и знамената.

Поверия на Богоявление: Днес небето се отваря, пожелай си нещо!

Според библейската легенда на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com